Centrum Jeugd en Gezin (CJG)/Netwerk Jeugd en Gezin (NJG)

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kunt u als ouder/verzorger terecht met al uw vragen over opvoeden en opgroeien van kinderen van 0 tot 23. Ook als jongere kan je bij het CJG antwoord krijgen op verschillende vragen. Denk hierbij aan vragen over gezondheid, ontwikkeling, seksualiteit, echtscheiding, angsten, puberteit, voeding en eetgewoonten, slaap(problemen),  overgewicht, alcohol, internet of pesten. Heeft u een kinderwens of bent u zwanger, dan kunt u met uw vragen bij het CJG terecht.

Elke gemeente heeft een instantie waar u vragen over opvoeden en opgroeien kunt stellen. In de meeste gevallen is dat het bekende CJG. In sommige gemeenten hebben gezinscoaches of Sociale Wijkteams deze taak op zich genomen. Voor de gemeenten in ons werkgebied betekent het in ieder geval dat De Kern betrokken is het CJG, de gezinscoaches of de sociale wijkteams.

Voor wie is het CJG?

  • Kinderen en jongeren tot 18 jaar
  • (Toekomstige) ouders en verzorgers
  • Alle mensen die werken met kinderen, jongeren of met ouders en verzorgers

Vragen over de opvoeding
Familie en vrienden hebben vaak goede tips over opvoeding. Toch kan het ook prettig zijn om uw vragen of zorgen eens aan iemand anders voor te leggen. Iemand die veel weet over opvoeding en ontwikkeling. Iemand die goed luistert, uw vragen kan beantwoorden en een goed advies kan geven. Bij de meeste Centra voor Jeugd en Gezin kunt u uw vragen op verschillende manieren stellen. Namelijk via:

  • E-consult
  • Telefoon
  • Inlooppunten bij u in de buurt

Er zijn verschillende CJG inloopspreekuren. Kijk op de betreffende websites van het CJG in uw gemeente voor de exacte tijden en locaties.


Meer informatie
Meer informatie over de ontwikkeling van een CJG is te verkrijgen bij uw gemeente (bijvoorbeeld bij de ambtenaar Jeugd).

Informatie over opvoeden kunt u ook vinden op de site www.opvoeden.nl.

 

Twitter