Opvoeding

U zit met vragen over de opvoeding van uw kind(eren). Want opvoeden is niet altijd gemakkelijk en het gaat met vallen en opstaan. Misschien is uw kind druk, stil of agressief. Heeft het geen vriendjes, wordt gepest of heeft uw kind problemen op school. Het kan ook zijn dat uw kind niet naar u luistert. Misschien heeft u moeite met de opvoeding van uw kind en maakt u zich zorgen. Of bent u gescheiden en moet u uw kind alleen opvoeden en wilt u weten hoe dat moet. 

Met elkaar in gesprek
Wanneer moeilijkheden langer aanhouden en het lukt u niet om er zelf uit te komen, is het goed om hulp te zoeken. Het is fijn wanneer er iemand met u meekijkt en ideeën aandraagt waar u zelf door uw problemen niet meer aan denkt. Wij gaan met u en met uw kind(eren) in gesprek. Deze gesprekken kunnen bij ons op kantoor, maar ook bij u thuis plaats vinden.

Videohometraining
Videohometraining helpt bij het vinden van de oplossing voor uw opvoedingsprobleem. Er worden video-opnamen gemaakt van de manier waarop uw gezin met elkaar omgaat. In overleg besluiten we hoe vaak we een opname maken. Meestal duurt een opname tien minuten. Samen worden de beelden bekeken. Hierdoor leren ouders en kinderen elkaar beter te begrijpen.
 

Home-Start
Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind van 0 tot en met 14 jaar. Getrainde vrijwilligers die zelf ook ouder zijn, worden gekoppeld aan een ouder die zich heeft aangemeld. Home-Start wordt in Ommen, Hardenberg en Dalfsen uitgevoerd door De Kern. In Zwolle door WijZ. Klik hier voor meer informatie.
 
Cursusaanbod
Het kan ook goed zijn om te praten met mensen die hetzelfde doormaken als u. Bijvoorbeeld in een groep. Kijkt u hiervoor bij het cursusaanbod.

 Klik hier voor meer informatie en de link van het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw woonplaats

Twitter