U zoekt hulp

Problemen horen helaas bij het leven. Erover praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen. Soms komt u er echter samen met hen niet uit. Misschien is er ook wel niemand in uw omgeving met wie u over uw probleem durft of kunt praten. Dan kunt u gebruik maken van de vertrouwelijke hulp van het Algemeen Maatschappelijk Werk.
 
Geen kosten
Aan de hulp zijn in principe geen kosten verbonden. Het komt een enkele keer voor dat we voor een cursus een kleine bijdrage vragen. Dit wordt altijd vooraf vermeld.  
 
Hoe helpen wij u?
Door individuele gesprekken, relatiegesprekken of gezinsgesprekken zoekt u samen met een maatschappelijk werker naar de beste oplossing voor uw vraag of probleem. Misschien is een groepstraining een goede oplossing voor u. Misschien een kort traject van vijf gesprekken. Sommige moeilijkheden zijn individueel op te lossen, voor andere moeilijkheden is het beter om andere personen - bijvoorbeeld uw partner of een instelling - erbij te betrekken.
 
Waar vindt u maatschappelijk werk?
Dat verschilt per gemeente. In veel gemeenten kun u gewoon een afspraak maken met ons; telefonisch of via deze website. In andere gemeenten is het maatschappelijk werk een onderdeel van een wijkteam of sociaal team. Via contact ziet u hoe het werkt in uw gemeente.
 
 
Overige dienstverlening
Overige dienstverlening zoals Sociaal Raadslieden Werk, Schoolmaatschappelijk Werk en Bedrijfsmaatschappelijk Werk blijft in alle gemeenten gewoon bereikbaar via onze algemene contactinformatie: e. receptiedekern@stdekern.nl / t. 038 4569 700

 

Lees hier hoe u zich kunt aanmelden.

Twitter